Lebrun Bois, tot uw dienst !

Aan- en verkoop van boshout

Contact - Demande d'infos Stock disponible

Andere loof- en naaldhoutsoorten

Bois tendre et résineux

Bij de boseexploitatie richt Lebrun Bois zich hoofdzakelijk op hardhout zoals beuk, eik , en es maar ook op kerselaar of esdoorn. Al deze Europese houtsoorten zijn zowel in Europa als in Azië erg gewild.

Esdoorn

Het bedrijf exploiteert drie soorten esdoorn (Acer) : de gewone esdoorn, Noorse esdoorn en kleine esdoorn. Deze boom levert een lichtgekleurd, bijna wit hout op. Ondanks de korte vezels is dit hout sterk, duurzaam, buigzaam en soepel.

Het is bijzonder populair bij houtdraaiers, schrijnwerkers en kuipers. Het levert een prachtig soort fineerhout op en bezorgt meubels een moderne look. Het hout is ook bijzonder in trek bij bouwers van strijk- en tokkelinstrumenten omdat het door zijn eigenschappen ideaal is om er klankkasten van te maken.

Loof- en naaldhout

Lebrun Bois verkoopt en koopt tevens soorten zachthout, met name linde, els, wilg en populier.Bovendien levert het bedrijf aan houtbewerkers in de hele wereld naaldhout in alle kwaliteiten, zoals douglas, den, gewone spar of lork. Hierbij houdt het zich ook steeds aan het PEFC en/of FSC-CW label.


Voorraad leverbaar Contact

Contacteer ons
Contacteer ons
Contacteer ons